FK Velež vratio trofej osvojen 1981. godine

Opet će krasiti prostorije kluba iz Mostara

FK Velež vratio trofej osvojen 1981. godine

Samir Mlaćo

Zanimljivo saopštenje uputili su danas svojim navijačima iz FK Veleža. Naime, u prostorije trenutnog lidera Prve lige Federacije BiH vraćen je trofej Kupa Maršala Tita iz 1981. godine. 

Zahvaljujući angažmanu Vahida Halilhodžića, Enesa Vukotića i Sulejmana Mrgana, trofej Kupa Maršala Tita će opet krasiti prostorije FK Velež.

Kao što je mnogima poznato, FK Velež je nakon protjerivanja sa stadiona Pod Bijelim brijegom ostao bez svoje imovine i velikog broja trofeja. Samo zahvaljujući velikoj hrabrosti pojedinih ljudi, uspjelo se sačuvati nekolicina istih, a među njima svakako jedan od najvrijednih je trofej Kupa Maršala Tita iz 1981. Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti u narednom periodu doći i do trofeja Kupa iz 1986. godine, kako bi opet krasili prostorije kluba i podsjećali na zlatne trenutke Veleža.

Ovu priliku Vahid Halilhodžić je iskoristio da se iskreno zahvali Sulejmanu Mrganu na čuvanju ovog trofeja, za kojeg je izuzetno vezan i kojeg je dugo držao u rukama", saopćili su iz mostarskog kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za one koji ne znaju, treba istaći da je Velež trofej osvojio pobjedom nad FK Željezničarom rezultatom 3:2. Meč je odigran u Beogradu, a na Marakani se okupilo blizu 40 hiljada gledalaca.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tatamata
Institucija BiH.
24 12
PeppermintSA
Finala Kupa Maršala Tita su se igrala na JNA, a ne Marakani.
24 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi